Balayage hajfestés

Balayage hajfestes

Megannyi módszert ismertünk már a hajfestés világában, de most vegyük napjaink talán az egyik legnépszerűbbjét a balayage hajfestés módszert. Az Ombre frizura a 2010-es években robbant be a hajfodrászat világába és a mai napig egy közkedvelt hajtípus. Az Ombre esetében az egyik színből a másikba, szinte áttűnés szerűen történik az átvezetés a sötétebbtől a világosabb irányába, azaz minden hajtincs vége világos. A 21. században inkább a kistestvére a „Balayage” hódít világ szinten is. Ez egy lágyabb, természetesebb vonalat képvisel. Ennek a festési technikának a célja az arckontúr kiemelése és a természetesség.


Balayage szó francia eredetű

balayar szóból származik, ami annyit jelent, mint sepregetni, mivel a hajfestéket ilyen mozdulatokkal visszük fel a hajszálakra. Lehet szó akár rövid, akár hosszú hajról mindegyiken érdemes kipróbálni, mert gyönyörű keretet biztosít az arcnak. A hosszabb hajakon élettel telibbnek és sokkal dúsabbá válik a frizura. Ezzel a technikával ritkán kell fodrászhoz járni, amennyiben a tövénél meghagyja a saját hajszínét és abból készül az átmenet. Ennek köszönhetően nem kell félned a lenövéstől, mivel pár centi lenövés sem számít lenövésnek, mivel később kezdődik a színátmenet. Ha egy vonzó, magabiztos megjelenést szeretne, akkor kitűnő választás Önnek a Balayage hajfestés.


Életkortól függetlenül

lehet akár komoly üzletasszony, kisgyermekes anyuka, bárkinek aki nem szeretne havonta fodrászra költeni és nem is férne bele az idejébe. De amennyiben szeretné frissen tartani a frizuráján kialakított színátmenetet, akkor érdemes havonta, de maximum kéthavonta megismételni a folyamatot. A balayage hajfestés egy rövidebb vállig érő frizuránál is kitűnően jól használható, hiszen az izgalmas és divatos végeredmény garantált. Ezt a nap által kiszívott hatást nemcsak a hajvégek világosítása, hanem az arc körüli hajtincsek világosításával is el lehet érni. Egy nagyon dekoratív kiemelő keretet képez az arcának. Mivel ennek a hajfestési módszernek a lényege a természetesség, így általában a fodrászok 2-3 árnyalattal eltérőbb színt ajánlanak.


Mielőtt színt választana balayage frizurájához

mindenképpen vegye figyelembe a bőre tónusát, hogy lássa hideg vagy meleg színek illenek leginkább Önhöz. Ha van konkrét elképzelése, szívesen segítek a megfelelő színek megtalálásában. De, ha nincsen akkor pedig keresünk egy Önnek legmegfelelőbb színt. Ami a legnépszerűbb kombinációk közé tartozik az a sötétbarnából-világosbarnába, sötétszőkéből-világosszőkébe való átmenet, de akár találkozhatunk ennél speciálisabb átmenetekkel, mint például a feketéből- sötétbarnába menő átmenet. A munkaidőt tekintve eltarthat 3-4 órát is ez a festési folyamat, de megéri a különleges szépség érdekében. Ennél a technikánál nem csak a színátmenet erőssége és a színkombinációk, hanem a tincsek festésének iránya és sűrűsége is igényeihez szabható.


Ha nincsen ideje

túl sok időt eltölteni a fordásszalonban és megelégedne a gyorsan kialakítható melírcsíkok kiképzésére a frizurájában, akkor szívesen tudom ajánlani Önnek a Babylights hajfestést. A Babylights hajfestést felépítését tekintve: a haj felső egyharmadába teszek nagyon vékony melírcsíkokat, ami ugyanúgy a természetességet követi. Ezzel a módszerrel rövidebb idő alatt hasonló arckiemelő hatást érhetünk el.


Tartós balayage hajfestés

Minden hajnak nagyon fontos a megfelelő otthoni ápolás. A balayage hajfestés esetében nagyban ezen is múlik, hogy mennyire tartós a megfestett szín. Mindenképp el kell mondanom a vendégeknek, hogy 50 %-ban rajta múlik a hajszíne tartóssága. Amit tudok ajánlani elsősorban, hogy felváltva használja a pakolást, illetve balzsamot. Persze fontos befolyásoló tényező lehet az is, hogy milyen évszakot írunk. A napfényben található UV sugarak ugyanúgy káros hatással lehet frizuránk megjelenésére, így a nyári nagy melegben érdemes jobban szem előtt tartani a hajszálak védelmét és a megfelelő karbantartását is. A balayage hajfestés manapság az egyik legtrendibb és legkeresettebb szolgáltatás. Ezzel a típusú hajfestéssel klasszikusan a haj közepét és végét emeljük ki, ezért elengedhetetlen, hogy előre tudjuk, milyen formája és hossza lesz a frizurának. Tekintse meg munkáimat, ahol talál néhány példát. Amennyiben egyedi elképzelése van, ne tartsa magában. Egyeztessünk, az elképzeléseiről és én megvalósítom Önnek. Ha bizonytalan melyik szín vagy tónus illene leginkább Önhöz, semmi gond, ebben az esetben is tudok segíteni. Keressen elérhetőségeimen egyikén és egyeztessünk az Önnek legmegfelelőbb frizura érdekében.

Kapcsolat

© tundihair.hu - 2021