Ombre hajfestés

ombre hajfestes

A világ egyik legkedveltebb technikája az Ombre hajfestés

Maga az „Ombre” francia szó, jelentése nem más, mint árnyékolás. A fokozatos átmenetnek köszönhetően egyenletes és természetes hatást kelt. Pár éve jelentek meg a kifutókon és a divatmagazinokban. Amerikában és Európában is a legismertebb filmsztárok és énekesnők kedvenc frizurájává vált rövid időn belül. Futótűzként terjedt el a divatiparban. A világhírnek köszönhetően ez lett az egyik leggyakoribb hajfestése, melyet mindenki szeretne magának. Az már szinte biztos, hogy soha nem fog kimenni a divatvilágából. Napjainkban is ugyan olyan divatos és tredninek számít, mint az egyéb hajfestés technikák. A rengeteg változata és különféle variációinak köszönhetően a laikusok számára már szinte fel sem tűnik, hogy egy újabb Ombre frizurával találkozik. Ennek a hajfestésnek egyáltalán nincsenek kőbe vésve a megjelenés formái, ezáltal széleskőrű felhasználási körben és különféle stílusokhoz is egyaránt illeszthető. Aszépsége még ennek a módszernek, hogy nincsenek kikötései hogyan jelenjen meg. Az alapvető tulajdonsága, hogy egy színátmenet jelenjen meg a frizurában. Hogy ez az átmenet világosbarnából-sötétbarnába vagy lilából-kékbe menjen, már az Ön igényeire van szabva. Nem pusztán két színből állhat az Ombre hajfestés, hanem akár több színt és tónust is össze lehet állítani, anélkül, hogy túlzásba esnénk a megjelenést tekintve.


A természetesség fontos az Ombre hajfestés világában

Lehet ez frizura akár egy világosbarna eredeti hajtő és egy lefelé egyre szőkülőbb megjelenés, aminek a legvége teljesen platinaszőke. A legáltalánosabb alkalmazását tekintve a hajtövek sötétek maradnak vagy eredeti színükön hagyják és lefelé haladva világosodik ki az átmenet. Természetesen lehet extrém színekről is szó. Ezekben csak a saját elképzelése, egyénisége szabhat határokat. Azt is figyelembe kell venni, hogy a bőre tónusa illik-e az adott színhez, és illik-e az arcához. Az Ombre hajfestés az egyik legkedveltebb hajfestés mióta ezt kitalálták. Magába foglalja a praktikusságot és a természetességet. Magyarországon körülbelül 2012 óta hódít nagy sikerrel. Sok-sok előnnyel rendelkezik. Amennyiben még nem volt festve a haja, de szeretné feldobni egy kicsit és esetleg tart az egész haját érintő festéstől, akkor biztonsággal ajánlani Önnek az Ombre megoldást.


Lehet akár hullámos

nagyon göndör vagy egyenes is a haja, ez garantáltan jól fog állni. Mindenképp szakemberre van szükség, ha ezt a fajta hajfestési technikát válassza. Amit előtte mindenképpen le kell egyeztetni, hogy az elképzelése milyen mértékben kivitelezhető. Ennek a hajfestési technikának a célja, hogy a nap által kiszívott hatást érjük el. Egy ombre akkor néz ki a legjobban, hogy ha maximum 2 árnyalat különbség van a hajtő és hajvégek között. Ez egy hosszadalmasabb hajfestés, amely akár 3-4 órát is igénybe vehet. Fontos a továbbiakban a haja ápolása is a festés/szőkítés után, mert így tartja meg a rá festett színt. 50%-ban a felhasználón múlik az újonnan készített frizurája élettartama. Figyeljen a megfelelő ápolásra és a karbantartásra, ha az Ombret hajfestés megoldást választja.


Kicsit másképp

Biztos vagyok menne, hogy Önben is sokszor megfogalmazódott már az a gondolat, hogy szeretne valamit újítani a már megunt frizuráján. Szeret eljátszani a gondolattal, hogy változtatna hajszínén, de nem szeretné a teljes felületet átfesteni? Erre a legkiválóbb megoldás lehet Önnek az Ombre hajfestés. Nem kell a teljes hajszerkezetét kitenni a festés okozta hatásoknak, elég lehet egy egyszerű átmenet. Kezdésnek teljes mértékben tudom ajánlani az Ombre frizurát, hiszen itt elég csupán két szín az átmenet eléréséhez, ami az egyik lehet az eredeti hajszíne is. Ennek köszönhetően elég csupán egy hajfestéket alkalmazni és máris élvezheti az Ombre tredni és dekoratív megjelenését. Ha egy hasonló színű festéket alkalmaz, mint a hajtöve, nem csupán Ön, hanem a pénztárcája is örülni fog. Ennek a megoldásnak köszönhetően nem kell félni az 1-2 centis lenövésektől, hiszen az eredeti hajszíne fog látszódni. A festést lehet akár a fordított Ombre hajfestéssel is végezni. Ebben az esetben a hajtövek világosak lesznek és a haj végére sötétül be a frizura. Az Ombre hajfestés lehet a már megszokott fóliás melíros technikával végezni, de akár a Balayage söpréses módszerrel is.

Kapcsolat

© tundihair.hu - 2021